Pogoji poslovanja

Naročanje

V trgovini http://www.solarus.com se izdelke kupuje izključno preko spleta (interneta).

Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, dokler ne dobi e-poštnega sporočila "potrditev naročila". Ko kupec prejme e-poštno sporočilo "potrditev naročila", preklic ni več mogoč. Podjetje Solarus d.o.o. si v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila. Do zavrnitve naročila s strani podjetja Solarus d.o.o. lahko pride pred prejemom obvestila "potrditev naročila".

Vračilo blaga

Če vam blago ne ustreza, nas morate o vaši nameri oz. reklamaciji obvestiti v 15 dneh od prejema pošiljke. Izdelke morate vrniti v roku 30 dni od datuma vložitve vaše pisne namere oz. reklamacije. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži in ne smejo biti poškodovani. Zraven morajo biti obvezno priloženi originalen račun, dokumentacija in reklamacijski obrazec. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri nas lahko obvestite na telefon 031 412-290. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Dobava

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Kupnino za naročene izdelke poravnate glede na izbrano plačilno metodo. Glede na izbrani način prevzema lahko blago dvignete na sedežu naše trgovine oziroma vam ga dostavimo z dostavno službo.

Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je 1-3 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, je naveden ustrezen dobavni rok. Pri vsakem podrobnem opisu izdelka je naveden tudi rok dobave. Dobavni rok začne teči z izdajo e-poštnega sporočila z naslovom "potrditev naročila". V kolikor je sporočilo izdano do 12. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem. Za uspešen nakup mora vrednost vašega nakupa presegati predpisani minimum, ki znaša 10 EUR.

Slike in besedilo

Slike izdelkov v spletni trgovini http://www.solarus.com so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini http://www.solarus.com vsebujejo 22% DDV. Podjetje SOLARUS d.o.o. je davčni zavezanec (ID: SI18245897). Cene so označene v valuti EUR in so dokončne. Spletne cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine ter za nakup po predračunu. . Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.

Pri vsakem izdelku v spletni trgovini je navedena REDNA CENA, ki predstavlja priporočeno maloprodajno ceno s strani dobavitelja. Pri izdelkih so navedeni tudi SPLETNA CENA, VAŠ PRIHRANEK in POPUST.

Varovanje podatkov

Katerih koli podatkov povezanih s plačevanjem preko spleta ne hranimo. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje.

Prevzem - plačilo

Z oddanim naročilom v spletni trgovini http://www.SOLARUS.com se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Več o plačilnih metodah si preberite tukaj. V primeru prevzema pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, ...). Ob prevzemu ste v primeru izbire plačila po povzetju dolžni poravnati kupnino za dostavljeno blago. Stroške dostave plačate dostavni službi. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu. Vse morebitne spore v zvezi z vašim nakupom bo reševalo pristojno sodišče v Krškem.

STROŠKE POŠILJANJA PLAČA KUPEC, in sicer: 3,90 EUR

OPOMBA: Stroški provizije pri plačilu po povzetju, ki jih zaračuna Pošta Slovenije niso vključeni v strošek nakupa in jih kupec plača sam ob prevzemu neposredno pošti (poštarju ob dostavi). Stroški provizije tako znašajo 0,96 EUR (če je znesek stroška povzetja do 96,00 EUR), oz. 1% od vrednosti stroška povzetja (če je vaš znesek od 96,00 EUR do 501,00 EUR) ali 5,01 EUR (če je znesek stroška povzetja nad 501,00 EUR).. Podrobnosti o strošku lahko preverite na spletni strani Pošte Slovenije.

Odstop od pohodbe

Potrošnik ima pravico v 10 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačil, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude. Edini strošek, ki ga mora potrošnik plačati v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Drugi stroški

Drugih stroškov z vidika naročila, dostave in posredovanja pri odkupnini ne zaračunavamo.

Zloraba sistema

Poskus kakršne koli zlorabe sistema v spletni trgovini bomo v največji meri in z vsemi zakonitimi sredstvi preganjali.

Rok veljavnosti ponudbe in cen

Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica.

Osnovni podatki

SOLARUS D.O.O
ZGORNJI GABERNIK 30
3241 PODPLAT
SI18245897

Smo davčni zavezanec

Osnovni kapital: 7.500,00 EUR
Številka vložka: 2010/46711
Temeljno sodišče v CELJE